Gezond eten, appeltje eitje?

23 april 2019

Dát gezond eten goed voor ons is, weten we nu onderhand wel. De vraag is, hoe je gezond kunt eten in ons drukke bestaan en welk eten je beter kunt vermijden of juist tot je moet nemen. Eigenlijk is alle voeding uit de fabriek dusdanig bewerkt, waarbij allerlei stoffen worden verwijderd of juist toegevoegd. Hierdoor … Continued

Gezond eten, appeltje eitje?

Dát gezond eten goed voor ons is, weten we nu onderhand wel. De vraag is, hoe je gezond kunt eten in ons drukke bestaan en welk eten je beter kunt vermijden of juist tot je moet nemen. Eigenlijk is alle voeding uit de fabriek dusdanig bewerkt, waarbij allerlei stoffen worden verwijderd of juist toegevoegd. Hierdoor zijn het ‘arme’ producten geworden die niet meer van toegevoegde waarde zijn voor ons lijf. Ze lijken op voedsel, maar zitten juist vol met ongezonde vetten en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Je herkent de producten veelal aan de eigenschap dat het maanden kan liggen in de schappen van de supermarkt zonder dat het bederft.

Take care of your body, it’s the only place you have to live in

Weet wat je eet

Wanneer je zelf kookt weet je precies wat je eet. Geen verborgen ingrediënten verstopt achter moeilijke benamingen op het etiket. Kies voor pure ingrediënten, vers en het liefst biologisch. Eerlijk is eerlijk het kost iets meer tijd om zelf te koken dan te kiezen voor een kant-en-klare maaltijd, maar het levert je lijf zoveel meer goeds op!

Daarnaast ga je je eten veel meer waarderen omdat je het juist met zoveel aandacht hebt bereid. En geloof mij, je zult het vanzelf leuk gaan vinden om gezond en vers te koken. Je zult namelijk merken dat het goed voelt om zo puur te eten en je wordt er vanzelf handiger in.

Wees niet bang voor goede vetten. Deze zijn juist essentieel voor een gezond en krachtig lijf. Ik bedoel hiermee vetten in onbewerkte natuurlijke voeding zoals vlees, vis, eieren en zuivel. Veel vitaminen worden zelfs alleen in combinatie met vet in ons lichaam opgenomen.

Suikers

Je smaakpapillen zullen langzaam veranderen doordat je ‘suiker-vrij’ eet. Ze zullen juist geleidelijk aan gevoeliger worden voor zoet. Je zult niet alleen merken dat je natuurlijke, zoete voeding als fruit veel lekkerder gaat vinden, maar je zult ook verrast zijn wanneer je na enige weken weer eens frisdrank of industrieel gebak neemt. Waarschijnlijk vind je dat nu veel te zoet en niet meer zo lekker. Gun jezelf de tijd om aan deze nieuwe levensstijl te wennen. Schiet vooral niet in de stress wanneer het een dagje niet lukt. Dan pak je de gezonde draad de volgende dag gewoon weer op.

Lekker, simpel en gezond!

Geniet van je lekkere voedzame maaltijden, kom op een gewicht wat bij jou past en verbeter je gezondheid. Nora French, gezondheidscoach en auteur van 2 heerlijke gezonde kookboeken, heeft gerechten gebundeld welke altijd makkelijk en snel te bereiden zijn met goed verkrijgbare ingrediënten. Gezond Fastfood, de naam zegt het al, praktische en voedzame maaltijden die passen bij een druk (gezins)leven, afgestemd op jong en oud. Op het menu staan veel groenten, fruit, gezonde vetten en zo min mogelijk suikers.

Winnen

We hebben nu een hele leuke actie waarbij je het kookboek Gezond Fastfood èn een proefbox met onze heerlijk gezonde biologische juices kunt winnen. Dit pakket geven we maar liefst 2x weg. Eén voor jou en je beste vriend(in). Wat moet je hiervoor doen?Volg @blendnewday en @norafrench op instagramLaat een achter in de comment onder deze post (andere fruit- of groentesoorten mogen ook ;)Tag je beste vriend(in) die je ook dit gezonde pakket gunt.

Woensdag 3 april 2019 maken we de winnaar bekend.

DE VOORWAARDEN VAN ONZE WINACTIEde winactie is van 27 maart 2019 tot 3 april 2019iedereen mag meedoen aan de winactiehoe maak je kans? Volg @blendnewday en @norafrench op instagram

Laat een achter in de comment onder deze post (andere fruit- of groentesoorten mogen ook 😉

Ken je vrienden of familieleden die ook graag het roer om willen gooien? Tag ze dan onder dit bericht!Woensdag 3 april 2019 loten we de winnaars en maken we deze bekend. Houd hiervoor Instagram en Instastorie in de gaten!met de winnaars zelf wordt persoonlijk contact opgenomende winnaars hebben dan 24 uur om haar of zijn prijs te claimende prijs: 2x een heerlijke gezonde proefbox met slowjuices en 2x het kookboek Gezond Fastfood van Nora Frenchdeze promotie wordt niet gesponsord, onderschreven, georganiseerd of geassocieerd met Instagram en/of andere sociale media welke zijn gebruikt bij deze winactie

A healthy outside starts from the inside!

Stel je vraag