100% biologisch
Eet bewust, voel je goed
Gratis thuis bezorgd
100% biologisch
Eet bewust, voel je goed

Detox sappen

Een investering in jouw gezondheid, zo zou je onze Bio-detox sapkuur het beste kunnen omschrijven. Je bent bewust bezig met jouw lichaam. Zie het als een onderhoudsbeurt aan je lichaam, zoals je ook regelmatig je auto een grote beurt geeft.  Een detox reinigt, zuivert en versterkt het lichaam.

Crash dieet

Onze detox sapkuur is absoluut géén crash dieet. Je ontvangt voor 1 dag maar liefst 6 sappen, 1 soep, 1 amandelmelk en 1 shotje. Daarnaast adviseren wij ook altijd, luister naar je lichaam, heb je behoefte aan meer eten, eet dan ook gerust extra soep, rauwkost, fruit of wokgroenten tussendoor. Wij geloven niet in jezelf "uithongeren", dit doet je lichaam geen goed en het belangrijkste is, dit is geen (gezonde) levensstijl die je kunt volhouden na de detox sapkuur. Deze sapkuur moet een kickstart zijn naar een gezonde(re) leefstijl!

Ontgiften
Het woord detoxen komt van het Engelse woord ‘detoxification’, wat ontgiften betekent. Vandaar dat veel mensen detoxen ook wel een schoonmaak van het lichaam noemen. We belasten ons spijsverteringstelsel door (te-veel) ongezonde voeding en drank tot ons te nemen, zoals bewerkte suikers en vetten, alcohol en cafeïne. Daarnaast zorgen allerlei producten in onze directe omgeving, zoals verf, pesticiden, chemicaliën en andere vervuilers dat ons lichaam dag in dag uit wordt blootgesteld aan deze gifstoffen. Van nature kan ons lichaam zich prima ontdoen van veel van deze stoffen maar om te ontgiften kan met behulp van een detox de lever extra voorzien worden van belangrijke voedingsstoffen.

Reinigen
Een ander belangrijk aspect van een detox sapkuur is; het spijsverteringssysteem tot rust laten komen en schoonmaken. Reinigen dus. Vergeet niet dat een slecht werkend spijsverteringssysteem de voedingsstoffen moeilijk opneemt, waardoor veel verloren gaat. Immers hoe soepeler en makkelijker het voedsel de weg door het maag-darmkanaal kan afleggen, hoe meer en efficiënter je lichaam voedingsstoffen en energie uit de voeding kan halen. Wanneer voedselresten te lang achterblijven in onze darmen omdat het slecht verteerd kan worden dan kan dit allerlei klachten geven zoals obstipatie, winderigheid, opgeblazen buik, etc.  Een slechte vertering van voedsel kan ook het verouderingsproces versnellen. Tevens is het zonde van alle voedingsstoffen, vitamines en mineralen die we ook juist graag willen gebruiken voor een gezond en fit lichaam

Immuunsysteem
Wist je dat 75% tot 80% van ons immuunsysteem onze darmwand is? Goede bacteriën zijn belangrijk om onze darmwand te beschermen zodat er geen ongewenste bacteriën richting de bloedbaan kunnen lekken. Hoe sterker deze barriëre, hoe minder snel je een verkoudheid of een griepje te pakken krijgt. Gezonde darmen zorgen dus voor een gezond lichaam! Veel verse groene groenten en fruit zijn daarom zo belangrijk voor je omdat ze in je darmen helpen goede bacteriën te creëren. Deze bacteriën heb je dus weer nodig om deze infecties tegen te gaan maar ook om je darmflora te voeden. 

Afkicken
Nog een voordeel van onze detox sapkuur is dat je gedurende de 3 afbouwdagen (voorafgaand aan je sap dagen) je afkickt van bepaalde voedingsmiddelen zoals oa suikers en koolhydraten. Daarnaast krijg je inzicht in je eigen voedingspatroon maar ook je eetgewoontes. Eet je nu uit verveling of ben je bijvoorbeeld gewoon moe. Wellicht eet je gewoon veel te grote porties omdat je dit altijd hebt gedaan en kom je er tijdens deze detox sapkuur achter dat je eigenlijk uit kan met veel kleinere porties.

Afvallen

Omdat je je lijf tijdens de kuur alleen maar voedt met gezonde voedingsstoffen en geen suikers en snelle koolhydraten meer eet, val je af. Hoeveel je afvalt is afhankelijk van je BMI, maar uit ervaring weten wij dat dit wel tussen 2 en 4 kilo kan zijn. 

Na de detox; balansdagen

Je ontvangt van ons ook een heleboel gezonde recepten zodat je je gezonde leefstijl ook na de kuur kunt voortzetten. Het beste is om 1 a 2x per week voor jezelf een balansdag in te plannen. Een dag waarop je minder calorieën eet dan je verbruikt. Om jou dit heel gemakkelijk te maken hebben we een speciale balansdag box samengesteld. 

Voor iedereen geschikt?
Voor wie geschikt? Onze detox is voor iedereen geschikt! Mits je bereid bent te willen investeren in je gezondheid door deze detox kickstart voor je lichaam! 

Ben je zwanger, gebruik je medicijnen of ben je onder behandeling van een arts raadpleeg dan eerst jouw arts, of het in jouw situatie verstandig is te detoxen.

Voordelen:

  • ✅ meer energie en fitter gevoel
  • ✅ gewicht verliezen tot wel 4 kilo (met behoud van spiermassa)
  • ✅ een mooiere en betere huid 
  • ✅ snel afkicken van je suiker- en koolhydratenverslaving
  • ✅ een verbeterde darmflora 
  • ✅ een platte buik
  • ✅ boost voor je immuunsysteem

Je kunt kiezen uit een detox sapkuur van 3 dagen of 5 dagen

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

7 artikel(en)